Home

Dutch Innovation Community

Kennis delen, samenwerken, open innoveren, ontmoeten en creëren; dat is waar de Dutch Innovation Community voor staat.

De Dutch Innovation Community is de verbindende factor binnen het Dutch Innovation Park. Inmiddels werken meer dan 75 bedrijven en instellingen van binnen en buiten Zoetermeer in de community samen aan toegepaste innovaties op het gebied van cybersecurity, big data, smart mobility en eHealth & care. Ondernemers vinden elkaar én werken samen met studenten van De Haagse Hogeschool en mboRijnland aan innovatieve projecten.

Bekijk de Communityleden, de events van de Community en de beschikbare vergaderopties (zowel voor leden als niet-leden).

Als lid van de Dutch Innovation Community ben je direct verbonden met het onderwijs: met docenten en studenten van de (vier) opleidingen HBO-ICT, Applied Data Science & Artificial Intelligence, Mediavormgeving en Softwaredeveloper. Dankzij deze duurzame relaties kun je kennis delen met en kennis ophalen bij studenten, docenten en lectoraten. Geef bijvoorbeeld een gastcollege, haak aan bij onderzoek of bied een challenge of een stageplek aan. Hierdoor zit je dicht op het talent van de toekomst en vergroot je ook jouw netwerk.

Je bent onderdeel van een netwerk dat gericht is op samenwerking en regelmatig bijeenkomsten en evenementen organiseert voor de leden. Het communityteam van het Dutch Innovation Park doet dit samen met de bedrijven, instellingen, studenten, lectoraten en docenten van de community. Bekijk de agenda voor de actuele events voor communityleden. Ook heb je de mogelijkheid zelf events te organiseren in het Auditorium en de labs van de Dutch Innovation Factory. Neem hiervoor contact met ons op!

Organiseren

Het organiseren van contactmomenten tussen en met bedrijven/instellingen (medewerkers op meerdere niveaus) en met onderwijs (docenten, onderzoekers, studenten).

Het communityteam werkt actief aan ‘het elkaar beter leren kennen’. Wij initiëren hiervoor met regelmaat contactmomenten tussen communityleden onderling, docenten, lectoraten en uiteraard studenten. Hierdoor ontstaan verbindingen die vaak leiden tot verrassende samenwerkingsvormen bij business opportunities en onderwijsinnovatieopdrachten.

Bevorderen

Het bevorderen van (structurele) deelname bedrijven/- instellingen aan onderwijsgerelateerde activiteiten.

Naast een-op-een ontmoetingen bevorderen wij dat bedrijven en instellingen actief deelnemen aan challenges, innovatieopdrachten verstrekken en kennis delen. Bijvoorbeeld door het geven van gastcolleges, het aanbieden van minors en deelname aan kennissessies. Hierdoor ontstaat een zeer goede band met het onderwijs.

Faciliteren

Het faciliteren van de behoefte aan nieuwe kennis, nieuwe (‘high end’) technologie/innovatie.

Bedrijven en instellingen binnen de community beschikken veelal over state-of-the-art kennis in hun vakgebied – waardevolle kennis om te delen. En andersom: studenten zijn veel meer in staat om in projecten te experimenteren met innovatie ideeën die op voorhand niet altiijd leiden tot product- of dienstinnovaties, maar door hun outside-the-box benadering waardevolle resultaten kunnen opleveren voor onze communityleden.