Dutch Innovation Podcast

Podcast 13: Michel Bezuijen

Deze week is de burgemeester van de gemeente Zoetermeer Michel Bezuijen te gast in de Dutch Innovation Podcast. Burgemeester Michel Bezuijen is geboren in Amsterdam en is opgegroeid in Hoofddorp (Haarlemmermeer).

In zijn jeugd was Michel Bezuijen vooral gek op sport. “Ik wilde toen geen burgemeester worden, maar sportjournalist.” Dankzij zijn ouders zetten hij toch door met studeren en hij startte een studie Bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden. De politiek is pas later op zijn pad gekomen. Gaandeweg heeft de huidige burgemeester van de gemeente Zoetermeer zichzelf ontwikkeld en leerde veel van zijn rolmodel Uri Rosenthal, voormalig Minister van Buitenlandse Zaken van Nederland.

In deze podcastaflevering neemt Burgemeester Bezuijen ons mee naar zijn jeugd, het ontstaan van zijn ambitie naar burgemeesterschap én zijn kijk op de stad Zoetermeer en het Dutch Innovation Park. We komen ook de ins en outs te weten over het takenpakket van een burgemeester en welke kennis en ervaring essentieel is voor deze positie. Wordt Zoetermeer de Silicon Valley van Zuid-Holland?