Dutch Innovation Podcast

Innoverende podcast samen met experts

In de Dutch Innovation Factory nodigt Shera Doekhi (host) gasten uit voor een gesprek. Hij gaat in gesprek met selfmade ondernemers en belanghebbende, bijvoorbeeld investeerders en bestuursleden, maar ook met specialisten uit het werkveld. Denk aan hackers of tech geeks. 

Shera Doekhi: "Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar hun studententijd in aanloop naar hun huidige functie, de innovatieve trends die zij zien en tips waar wij van kunnen leren. De focus in elk gesprek ligt op onderwijs, ondernemerschap, innovatie en technologie."

Elke twee weken op woensdag komt een innoverende podcast op Spotify en YouTube. Bekijk en luister de podcasts. 

Robbert Springorum over de FIU en het bouwen van een muur om je heen

Deze week schuift Robbert Springorum aan bij host Shera Doekhi. Robert Springorum is plaatsvervangend hoofd van FIU (Financial Intelligence Unit) in Nederland. Robbert is in zijn jeugd ooit gestart bij de Koninklijke Marechaussee. Bij de Koninklijke Marechaussee werkte hij als migratieofficier waar hij onder andere schepen controleerde op corruptie en fraude. Na een jaar begon de gedachten om hiermee te stoppen. Hij ambieerde om meer impact te maken bij de politie/FIU. 

Naoual Ezzamouri over haar passie voor data science, studeren in Europa

Deze week schuift Naoual Ezzamouri (directeur Data bij Vanberkel Professionals) aan bij Shera Doekhi. Naoual is tijdens haar studie Business & IT per toeval de ‘data sience’ ingerold. Een trend die we goed in de gaten moeten houden, maar waar een paar jaar geleden nog weinig informatie over bekend was. Door het masterprogramma dat Naoual heeft gevolgd, maakte ze kennis met Business & IT. Dit alles heeft geleid dat ze een passie heeft ontwikkeld voor positieve psychologie, data sience en op een jonge leeftijd een mooie positiebekleed.

Han Biemans over zijn vervolgstap & expertise in het onderwijs

Han begon ooit bij defensie. Een tijd waarin hij leerde leidinggeven: een vaardigheid die hij nu nog steeds toepast in het onderwijs op strategisch niveau. Na een rugzak vol kennis en ervaring (ook werkzaam geweest bij Deloitte en ABN AMRO Bank N.V.) besloot Han te gaan ondernemen en daaropvolgend kwam hij in het onderwijs terecht. 1 augustus heeft zijn zijn functie als directeur van de faculteit IT & Design bij De Haagse Hogeschool neergelegd en begint hij aan een nieuw avontuur.

 

Erik Akerboom over de AIVD, zijn carrièrepad en impulsieve keuze

Erik Akerboom is op vrij jonge leeftijd opgegroeid bij de politie. In 1982 startte hij namelijk de politieacademie in Apeldoorn. 1 mei 2020 is Erik Akerboom benoemd tot directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). In deze podcast neemt Erik Akerboom ons mee van zijn carrièreachtergrond waar hij impulsief de beslissing maakte om te studeren aan de politieacademie, naar zijn huidige rol en takenpakket als directeur-generaal bij de AIVD. Kijk en/of luister mee om; kennis te maken met Erik Akerboom en de AIVD.

Jeroen Derwort vertelt over de start van Online Soccer Manager, ondernemen tijdens het studeren en the lean startup-methode

Jeroen Derwort is Founder van Online Soccer Manager (OSM) en RBGroup.aero. Jeroen heeft met succes beide bedrijven verkocht, de vervolgstap: het schrijven van een boek. In deze podcast vertelt Jeroen over OSM, een online voetbalspel die ook Shera Doekhi en zijn vrienden hebben gespeeld. Niet zo gek aangezien het spel 200+ miljoen spelers bereikt heeft. Kijk en/of luister mee om kennis te maken met Jeroen Derwort en te leren van zijn ondernemerslessen

Ronald Prins vertelt over zijn jeugd, poinieren, FOX-IT en focus op de agriculture

Deze week schuift Shera aan met: Ronald Prins, eigenaar van Hunt & Hackett en Co-Founder van het wereldbekende cybersecurity bedrijf Fox-IT. In zijn jeugd moest hij technische trucen uithalen om te gamen. Dit heeft zijn carrièrepad deels vormgegeven en maakte hem nog nieuwsgieriger naar bijvoorbeeld geheimschrift. Kijk en/of luister mee om: kennis te maken met Ronald Prins, te leren van zijn verhalen uit het verleden en meer te weten te komen met betrekking tot zijn nieuwe interesses. 

Rutger Leukfeldt vertelt over zijn studententijd, het darkweb en cybercriminaliteit

In deze eerste podcast schuift Shera Doekhi aan bij: Rutger Leukfeldt, Director Centre of Expertise Cybersecurity vanuit De Haagse Hogeschool en senior onderzoeker cybercrime vanuit NSCR. In zijn jeugd is Rutger meerdere keren van studie geswitcht, omdat hij nog zoekende was. De studie criminologie trok zijn aandacht. Kijk en/of luister mee om: kennis te maken met Rutger Leukfeldt, te leren van zijn verhalen uit zijn carrière, te weten te komen wat hij allemaal tegenkomt tijdens zijn onderzoeken, waaronder het darkweb